Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Emissie eisen Nederland

  • Dutchie

    Vraag: Ik ben mij aan het orienteren voor de bouw van een specialist car. Meest bevreesd ben ik voor emissie-eisen. Vandaar de volgende vraag: Als een auto SVA gekeurd is (en dus voldoet aan de emissie-eisen in de UK) kan deze dan in Nederland alsnog geweigerd worden ?

    Daarnaast nog een algemene vraag: Wat is een geschikte automotor om in dagelijks gebruik toch een 200pk te halen tegen redelijke kosten ? Veelal lees je over de Ford Zetec, Duratec, Toyota 4A-GE en de Opel XE. Waar gaat jullie voorkeur/advies naar uit ? Is er nog iets anders/beters beschikbaar ?

  • Koos

    Hallo Dutchie,

    Ik weet niet wat je bouwen wilt maar een ford V8 302 TPI levert > 220 pk en kan gekieteld worden tot > 350 pk. Verder is een ford cosworth blok een leuk alternatief

    Er zijn een aantal Belgische en Nederlandse leveranciers die je kunnen helpen met de SVA-keuring en invoer van je auto. In principe geldt dat wanneer een auto in een EU-land is goedgekeurd een ander EU-land deze niet kan weigeren.

    mvg

    Koos

  • joop

    De motor die je hebben moet is op dit moment de Ford Duratec 2L of als je iets meer hoogte hebt, de 2,3 liter. Dit blok leverde bij 7800 rpm 280 pk. In het blad Total Kitcar zijn de motoren uitvoerig besproken.

    Mvrg Joop

  • kitcar

    die emissie eisen zijn niet eenduidig.

    Meestal is het afkeur als je auto uit engeland komt zonder emissiebestrijdingssysteem en een bouwjaar heeft vanaf 1996.

    Je hoeft overigens niet meer rdw te keuren, alleen schouwen en dat maakt het nog gevaarlijker want dan staat je auto al op kenteken en zit je met de volgende apk.

    Wij leveren de toyota 4age en V8 32V motoren. Vooral die v8 is super. Lichter, zuiniger en schoner dan een oudere 4cylinder en meer vermogen dan die zware amerikaanse v8 motoren.

    Wij ondersteunen ook kitcarkeuringen overigens.

    zie www.speedon.nl

  • kitcar

    De Toyota motoren voldoen zowieso aan de huidige emissie eisen en met een oudere amerikaanse v8 of fordmotor, heb je zowieso een probleem.

  • Ernst

    heb een lt 1 caprice uit een camaro v8 260 hp uit 1994 weet niet of die blok aan de emissie voldoet

  • peop

    @ 2 BELANGRIJKE eisen voor een normale auto.

    bijv. een stuur enzo ?? !!